Dagje zwemmen: welke zwembaden zijn open?

Dagje uit naar zwembad |  
Redactioneel door

Hoe zit het eigenlijk met een dagje zwemmen?

22 mei 2020 Toerisme Landelijk Baantjes trekken, je borstcrawl oefenen en daarna in het zonnetje opdrogen. Ergens een dagje zwemmen, waar kan dat? Bij deze zwembaden kun je sowieso terecht. Let wel: een plons nemen kan alleen met een vooraf geboekt tijdslot.

Foto 1. Lekker zwemmen en daarna zonnebaden op de weide bij Zwemkasteel Nienoord. Foto: Familiepark Nienoord.

Zwemkasteel Nienoord

Leek, Groningen - Een begrip in Leek en omgeving. Zwemkasteel Nienoord bestaat dit jaar alweer 25 jaar en is immens populair bij gezinnen uit Groningen en Drenthe. Het zwemparadijs heeft een binnen- en een buitenbad, inclusief glijbanen en een whirlpool. De deuren zijn officieel al geopend voor zwemlessers en baantjestrekkers. Naar verwachting gaat op 26 mei het buitenbad ook weer open en staat daarmee de deur voor recreatieve zwemmers op een kier. Zodra het mag, is het feest bij Nienoord. Want het 25-jarig jubileum hebben ze door het coronavirus nog niet kunnen vieren.

Zwembad De Scheg

Deventer, Overijssel - Waan je op de Noordpool in thematisch zwemparadijs De Scheg. Hier roetsj je normaal gesproken van spectaculaire waterattracties als de LavaSlide en de Northern Light Slide. Voorlopig kun je bij Zwembad De Scheg alleen baantjes zwemmen.

Zwemparadijs De Bonte Wever

Assen, Drenthe - Zwem baantjes, trotseer de golven in het avontuurlijke subtropische zwemparadijs en roetsj van de glijbaan bij zwemparadijs De Bonte Wever. Vanaf vrijdag 22 mei zijn ook recreatieve zwemmers weer welkom in het zwembad. Uiteraard staat veiligheid voorop en zijn er aanpassingen doorgevoerd om aan de landelijke regels te voldoen en ben je verplicht je aan deze regels te houden tijdens je bezoek. Ook mogen er minder mensen tegelijkertijd zwemmen.

Tikibad Duinrell

Wassenaar, Zuid-Holland - Ook in het Tikibad van Duinrell gaat het er iets anders aan toe dan normaal. Het bad is wel open voor recreatieve zwemmers. Per uur mogen er minder mensen naar binnen en de kluisjes zijn gesloten. Ook handig om te weten: trek voorafgaand je bezoek je badkleding al aan. Douchen voor of na het zwemmen is niet meer mogelijk, maar zwemmen en van de glijbaan gaan dus wel.

Zwembad Hoornse Vaart

Alkmaar, Noord-Holland - Een duik nemen in de Hoornse Vaart is per 7 juni een mogelijkheid. Kinderen tot en met twaalf jaar die in het bezit zijn van minimaal een A-diploma mogen hier weer lekker recreatief komen spetteren. Naast het baantjesbad zijn de waterspeeltuin en het golfslagbad open en bij mooi weer is ook het buitenbad geopend. Omdat er dan alleen kinderen aan het zwemmen zijn, staat er extra gekwalificeerd personeel langs de badrand.

Een dagje strand of een duik nemen in een recreatieplas is op veel plaatsen ook gewoon mogelijk.
Foto 2. Een dagje zwemmen in het Tikibad van Duinrell kan in combinatie met een ticket voor het attractiepark. Foto: Duinrell.

Laatst gewijzigd: 2020-06-04 15:52:37 · Gepubliceerd: 22 mei 2020 - 681