Breng Pasen door tussen de dieren

Van paasbrunch tot eieren zoeken: deze dierentuinen zijn leuk met Pasen

Ga met Pasen naar de dierentuin Nieuws door
Foto 1. Vier Pasen tussen de dieren. Foto: Pantropica

archief oud artikel 27 maart 2024 Toerisme Landelijk Niet alleen mensen zijn blij dat de lente in de lucht hangt, ook dieren gaan weer naar buiten. Ga op bezoek bij giraffen, aapjes, lori's en slangen in een dierentuin met Pasen: de perfecte tijd voor een uitje met de hele familie. Deze dierentuinen zetten hun deuren wagenwijd voor je open op Eerste en Tweede Paasdag en bieden soms zelf extra leuke paasactiviteiten aan!

Vlinders spotten in Vlindorado

Waarland, Noord-Holland - Tropische vlindertuin Vlindorado opent de deuren op Eerste en Tweede Paasdag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Helaas is het eieren zoeken al vol, maar dat maakt de vrij rondvliegende vlinders niet minder prachtig. Als je rustig bent komt er misschien wel eentje op je hand zitten! En je kunt nog steeds op zoektocht, maar dan naar speciale vlinders en naar rupsen in de rupsentuin. Voer de vissen en schildpadden, wandel tussen de tropische vogels en bezoek hun Indoor Adventure Minigolf.

Foto 2. Bezoek een tropische vlindertuin tijdens Pasen. Foto: Vlindorado

Ontmoet oeroude dieren in De Aarde

Breda, Noord-Brabant - Hagedissen, krokodilachtigen, slangen en schildpadden: ze hebben allemaal een plekje in Reptielenhuis De Aarde. Kom ook kijken tijdens het paasweekend en zie de bijzonderste dieren van heel dichtbij tijdens het voeren. Wie weet mag je ze wel even aanraken of zelfs een slang vasthouden - als je durft! Dat is wel eventjes wat anders dan paashazen en paaseieren. Toch zin om te zoeken? Doe dan de speurtocht van het reptielenhuis.

Foto 3. Geen paashazen, wel krokodillen, hagedissen en slangen! Durf jij een slang vast te houden? Foto: Reptielenhuis De Aarde

Paasexpeditie door Pantropica

Luttelgeest, Flevoland - Ga dit paasweekend op paas-expeditie door de jungle van Pantropica (voorheen de Orchideeën Hoeve) en ontdek de spannendste plekjes en leukste jungledieren. Er is een speciale jungleshow, een jungle rally waar je kunt laten zien of je een ranger in de dop bent en bij de Pankong River vertelt de dierenverzorger je rond 12:30 uur alles over de bewoners van de rivier. Die zijn op dat moment goed te zien, want ze worden meteen ook gevoerd. En speuren kun je met de nieuwe speurtocht Op wereldreis met Aart. Het paasontbijt op Eerste en Tweede Paasdag is helaas al vol, maar ook zonder dat is een paasdag in Pantropica een echt avontuur.

Foto 4. Ga op paasexpeditie in de jungle. Foto: Pantropica

Dansen in Taman Indonesia

Kallenkote, Overijssel - In dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. Wonderschone rijstvogels, katten die dure koffiebonen uitpoepen en beermarters die dertig meter boven de grond in bomen wonen. Smul van Indonesische hapjes, neem een kijkje in een paalwoning en de specerijentuin en maak op Eerste Paasdag je eigen wayangpop. Of leer een traditionele Javaanse dans op Tweede Paasdag. Geen eieren zoeken, maar wel een minivakantie tijdens Pasen.

Foto 5. Vier Pasen in Indonesische sferen en leer een traditionele Indonesische dans. Foto: Taman Indonesia

Uilenballen in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - Niet helemaal een paasactiviteit, maar wel reuzeleuk: bij DierenPark Amersfoort kun je in het paasweekend tussen 13:30 uur en 15:30 uur uilenballen uitpluizen. Zo zie je met eigen ogen wat een uil allemaal naar binnen schrokt tijdens de nachtelijke jacht. En meteen luisteren naar allemaal verhalen over vogels. Nog meer weten over het eten van de dieren in de dierentuin? Bezoek dan zeker ook de nieuwe Dierenkeuken! Volg het voedselpad en ontdek met je neus en handen welk voedsel in de kistjes ligt. Kraak de code en ontcijfer het juiste menu van elk dier en gluur door de ramen om te zien hoe het eten van olifanten, pinguïns en leeuwen wordt klaargemaakt. Natuurlijk ga je ook kijken bij de dieren en op avontuur in het Dinobos vol levensechte dino's.

Foto 6. Ga uilenballen uitpluizen en op avontuur tussen de dino's. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Paasbrunch in Berkenhof Tropical Zoo

Kwadendamme, Zeeland - Begin het paasweekend goed bij Berkenhof Tropical Zoo, waar op Eerste en Tweede Paasdag een heerlijke paasbrunch op je staat te wacht. Zorg dat je om 12:00 uur in de feestzaal van het restaurant bent, ervoor en erna kun je de hele dag door het dierenpark dwalen en allerlei avonturen beleven. Ook de Tropical Paashaas zwerft rond met een mand vol paaseitjes. Die wil je natuurlijk ontmoeten! Wees wel op tijd met het boeken van de brunch, want vol is vol!

Foto 7. Voor en na de paasbrunch is van alles te beleven in Berkenhof Tropical Zoo. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Deze dierentuinen zijn ook geopend met Pasen

Foto 8. Vier Pasen tussen de dieren. Foto: Pantropica

Laatst gewijzigd: 2024-03-27 00:05:18 · Gepubliceerd: 27 maart 2024 - 2065