1

Dagje uit dit weekend: dit kun je allemaal doen

Wat is er te doen op 15 en 16 juli?

Wat is er vandaag te doen? Redactioneel door
Foto 1. Een kunstenaar aan het werk tijdens het Rembrandt Art Festival. Foto: ©Museum Het Rembrandthuis.

archief oud artikel 13 juli 2017 Toerisme Landelijk Vier de verjaardag van de beroemdste schilder die Nederland ooit kende tijdens het Rembrandt Art Festival in Amsterdam, bezoek spectaculaire races en talloze muziekoptredens bij de Zwarte Cross 2017 in Lichtenvoorde of reis terug naar het jaar 1517 in De Nieuwe Kerk. In de tuin van Paleis Soestdijk heeft Dikkie Dik zich verstopt en in Delft draait het dit weekend allemaal om één ding: keramiek! Wij zetten de leukste uitstapjes van dit weekend op een rij. Geniet ervan!

Rembrandt in de Amsterdamse straten

AMSTERDAM - Zaterdag 15 juli vieren we de 411e verjaardag van Rembrandt van Rijn, Neêrlands bekendste schilder. Om dit feestje niet ongemerkt voorbij te laten gaan organiseert Het Rembrandthuis samen met ondernemers uit de Amsterdamse Jodenbreestraat en Sint Antoniebreestraat het Rembrandt Art Festival. Zelfs de Rembrandt Art Market, die normaal gesproken zondags op het Rembrandtplein plaatsvindt, komt speciaal voor de gelegenheid naar de Jodenbreestraat. Geniet van een gezellig buurtfeestje vol met kunst, kleurrijke streetart, workshops, kraampjes en andere activiteiten die de schilder op zijn geboortedag eren. Voor de ingang van Het Rembrandthuis kun je gratis deelnemen aan etsworkshops en schilderworkshops.

Internationale keramiek te koop in Delft

DELFT - Een internationale keramiekmarkt, een keramiekstadswandeling over de keramiekgeschiedenis, een keramiekrondvaart en een keramiektentoonstelling. In Delft de stad van - juist ja, keramiek - geniet je dit weekend van het evenement Delft Ceramica. Op de keramiekmarkt vind je de meest prachtige kunstwerken, tuinbeelden, potten en vazen. Allemaal zijn het creaties van zo'n zestig kunstenaars uit heel Europa. Neem een duik in de keramiekgeschiedenis van Delft en ga voor een stadswandeling langs ateliers en galerieën van 12:30 uur tot 13:30 uur. Tijdens de Keramiekrondvaarttocht naar Royal Delft vaar je langs historische bezienswaardigheden, door de grachtengordels en onder eeuwenoude boogbruggen. Eenmaal aangekomen bij Royal Delft ga je op reis door het heden, verleden en de toekomst van het eeuwenoude aardewerk in de Royal Delft Experience.

Tip: ga met € 3,- korting naar Royal Delft via DagjeWeg.NL Tickets. En als je dan toch in Delft bent, bezoek dan ook meteen de tentoonstelling 'Verboden Porselein' in Museum Prinsenhof.

Dikkie Dik verovert Paleis Soestdijk

BAARN - Ga op zoek naar de grappigste oranje kater die een tikkeltje aan de dikke kant is. Vanaf 14 juli tot en met 20 augustus is Dikkie Dik te gast in de tuin van Paleis Soestdijk. Samen met je ouders, opa of oma ontmoet je Dikkie Dik en zijn vriendjes via de speciale Dikkie Dik Zomerspeurtocht. Onderweg zijn er allerlei leuke opdrachten en spelletjes en aan het einde van de speurtocht wordt iedereen beloond met een glaasje limonade met een Dikkie Dik koekje. De Dikkie Dik speurtocht is te bestellen aan de kassa voor € 1,50. Natuurlijk kun je de speurtocht gemakkelijk combineren met een bezoek aan het paleis zelf.

Zwarte Cross zet Lichtenvoorde weer op z'n kop

LICHTENVOORDE - Het is de grootste motorcross ter wereld en het grootste betaalde muziekfestival van Nederland: de Zwarte Cross. Ruim 150 bands en 1000 theaterartiesten treden op tijdens dit gigantische spektakel op Festivalterrein 'De Schans'. Van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli luister je in Lichtenvoorde naar onder andere blues, dance, reggae, rock & roll, metal en feestmuziek. Maar er zijn ook cabaretoptredens en kleinkunstoptredens die je kunt bezoeken. Ook voor de kids is er van alles te doen tijdens de Zwarte Cross. In 'Het Blagenparadijs' genieten zij van gratis attracties en bandjes en testen ze hun smaakpapillen in het Michelinsterrenrestaurant met biologische streekgerechten 'Le Carburateur'. Naast muziek en theater draait het festival natuurlijk ook om de gekste autoraces, freestyle motorcross stunts en vuurwerkshows. Ook hier geldt - hoe gekker hoe beter! Let op: er zijn alleen nog dagkaarten voor vrijdag 14 juli beschikbaar. Tickets bestellen doe je via de website van de Zwarte Cross.

Nieuwe zomertentoonstelling in De Nieuwe Kerk

AMSTERDAM - In De Nieuwe Kerk van Amsterdam opent op vrijdag 14 juli de nieuwe tentoonstelling: Reis in de tijd. History & Royalty. Stap de kerk binnen en reis terug naar het jaar 1517. Dat is het jaar waarin Maarten Luther de reformatie begon door 95 stellingen op de deur van de slotkerk in Wittenberg te timmeren. De gevolgen waren immens, want het heeft er onder andere voor gezorgd dat De Nieuwe kerk het katholicisme verruilde voor het protestantisme. In de installatie van kunstenaar Joseph Semah (Bagdad, 1948) krijg je door middel van video, audio en muziek antwoord op de vraag wat Luthers stellingen toen en nu betekenen. Ga op reis langs 600 jaar geschiedenis waarin je koninklijke ceremonies bijwoont, de Beeldstorm meemaakt en vrijgevochten stedelingen en Hollandse zeehelden leert kennen.

Nog meer leuke uitstapjes dit weekend

Foto 2. Tijdens Delft Ceramica ontpopt Delft zich tot één groot keramiekfestival. Foto: Rob Scherpenisse.

Laatst gewijzigd: 2017-07-14 09:47:47 · Gepubliceerd: 13 juli 2017 - 1240