Breng Pasen door tussen de dieren

Ga met Pasen naar de dierentuin |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Van paasbrunch tot eieren zoeken: deze dierentuinen zijn leuk met Pasen

27 maart 2018 Toerisme Landelijk Niet alleen mensen zijn blij dat de lente in de lucht hangt, ook dieren gaan weer naar buiten. Ga op bezoek bij giraffen, aapjes en zebra's in een dierentuin met Pasen: de perfecte tijd voor een uitje met de hele familie. Deze dierentuinen zetten hun deuren wagenwijd voor je open op Eerste en Tweede Paasdag en bieden soms zelf extra leuke paasactiviteiten aan!

Foto 1. In Taman Indonesia genieten de dieren al van het voorjaarszonnetje. Foto: Taman Indonesia

Vlinders spotten in Klein Costa Rica

SOMEREN - Tropische vlindertuin Klein Costa Rica opent haar deuren op Eerste en Tweede Paasdag. Zie met eigen ogen hoe de flora en fauna in dit park tot bloei komen in de lente. Op Eerste Paasdag moet je om 14:00 uur bij de grote vijver zijn, waar je de tropische vissen mag voeren, samen met een dierverzorger. Op Tweede Paasdag om 15:00 uur krijg je een bakje honingwater waarmee je de Lori's kan voeren. Wie weet gaat er wel een op je hoofd zitten!

Bewonder het gloednieuwe buitengedeelte van de Orchideeën Hoeve, dat op 30 maart opent en bewonder meteen de vlinders die hier rondfladderen!

Schminken als je favoriete dier

ROTTERDAM - Ook Diergaarde Blijdorp, een van de grootste dierentuinen van Nederland, is gewoon open met Pasen. Neem een kijkje en reis langs dieren uit alle hoeken van de wereld. Sla het voeren van de piranha's in themagebied Amazonica, het voeren van de pinguïns in het Oceanium en het voeren van de leeuwen niet over! Op Eerste Paasdag van 12:00 uur tot 15:00 uur kunnen kinderen zich voor € 2,- (ten bate van het Blijdorp natuurbehoudsfonds) laten schminken als hun favoriete dier in Biotopia/Rivièrahal.

Paaseieren zoeken bij Taman Indonesia

KALLENKOTE - Taman Indonesia is een dierenpark in Overijssel vol exotische vogels en zoogdieren. Het park staat bovendien in het teken van Indonesië, met Indische spelletjes en een tropische specerijentuin. Tijdens Pasen is er echter een wel heel ongewone gast in het park: de paashaas. Kom eieren zoeken terwijl je ondertussen bijzondere opdrachten uitvoert en zo de paashaas een handje helpt.

Een extraatje voor de dieren in GaiaZOO

KERKRADE - De paashaas brengt ook een bezoekje aan GaiaZOO in Zuid-Limburg. Hij komt de dieren in de dierentuin heerlijke hapjes brengen. Vanaf 12:00 uur kun je een kijkje nemen bij de leeuwen, de stokstaartjes en de veelvraten. Hartstikke leuk, want heb jij wel eens gezien hoe een beest een ei open krijgt? Tip: sla de KinderBoerderij niet over, waar lieve, schattige paaskuikentjes zijn geboren.

Eieren zoeken in het Plaswijckpark

ROTTERDAM - Het is niet alleen maar een dierentuin, maar het Plaswijckpark in Rotterdam heeft een 'dierenwijck' waar allerlei diersoorten wonen, van apen tot alpaca's. De paashaas is op Eerste en Tweede Paasdag ook aanwezig in dit park en heeft overal plastic eieren verstopt. Om 12:00 uur begint het zoeken. De gevonden plastic eieren mag je inruilen voor heerlijke eieren van chocolade. Het zoekgebied is ingedeeld in drie leeftijdscategorieën, dus je hoeft niet bang te zijn voor oneerlijke praktijken.

Lekker brunchen bij WILDLANDS

EMMEN - Begin het paasweekend goed bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, waar op Eerste en Tweede Paasdag een heerlijke paasbrunch op je staat te wachten in het ATLAS Theater. Verse broodjes, salades, quiche, soep, muffins en natuurlijk eieren: er staat heel wat lekkers op de paastafel. Zorg dat je om 10:30 uur in het Theater Restaurant bent, waarna je nog de hele dag door het dierenpark kunt dwalen en allerlei avonturen kunt beleven.

Op zoek naar paaseieren in Dierenrijk

NUENEN - Ook in Dierenrijk in Nuenen is de paashaas langs geweest. Hij heeft een heleboel gouden eieren achtergelaten. Vind jij er een heleboel? Dan maak je kans op een paashaasknuffel! De winnaar wordt op 3 april bekend gemaakt via de Facebookpagina van Dierenrijk.

Foto 2. Krijgt dit stokstaartje een paasei open? Foto: GaiaZOO

Laatst gewijzigd: 2021-03-31 09:22:27 · Gepubliceerd: 2018-03-26 14:49:29 - 3162