Meer lezen over Museon Den Haag

Uit in Den Haag

den haag, Zuid-Holland  -  Den Haag: de stad van vrede en recht. Bezoek het Vredespaleis, maak een rondje in het Gemeentemuseum of geniet in het Omniversum.

Worstel met woeste zeeën

den haag, Zuid-Holland  -  Navigeren, knopen leggen en duiken. Duik in de wereld van de scheepvaart in het Museon Den Haag.

Nederlandse kunst op internet

landelijk  -  Kunstliefhebbers bekijken op de website svcn.nl de weggestopte pareltjes van de volkenkundige musea online.

Ben jij geschikt voor een ruimtereis?

den haag, Zuid-Holland  -  Is een reis naar de andere kant van de wereld niet ver genoeg? Droom je stiekem van een reis buiten onze aarde? In de tentoonstelling Reizen in de Ruimte in het Museon komen bezoekers erachter wat er allemaal bij zo'n ruimtereis komt kijken. En...

Vier met vreugde de vrede

den haag, Zuid-Holland  -  Vier de vrede tijdens het Just Peace Festival en neem een kijkje in de keuken van vredesorganisaties in Den Haag.

Oktober Kennismaand!

Heel de maand oktober is het Oktober Kennismaand. Ga op ontdekkingstocht en ontdek de wereld van techniek en wetenschap.

Interview een curator

den haag, Zuid-Holland  -  Vandaag is Ask A Curator-Day op Twitter. Stel al je vragen aan curatoren over de hele wereld.

Diep in de zee

den haag, Zuid-Holland  -  Nieuwsgierig naar het leven in de diepzee? In het Museon gaat de bezoeker op ontdekkingstocht door deze geheimzinnige wereld.

Steentijdpap voor een persoon

den haag, Zuid-Holland  -  Acht handjes water, twee handjes emmer (zand), een halve eendenborstfilet, wat zulte blaadjes en een paar takjes selderij.

Weg dit weekend

Vier het weekend en trek er op uit met de kinderen! Theater, PlayWorldWide 2008, North Sea Film Festival en nog veel meer leuks.

Weg in eigen land

Vindt u de benzine te duur of de vliegtax te hoog om het land te verlaten? Niet getreurd, genoeg te doen in Nederland deze zomer.

Weg dit weekend

Niemand hoeft zich dit weekend te vervelen. Vooral voor kinderen zijn er leuke dingen te doen. In Sint Jansklooster kunnen ze bijvoorbeeld uilenballen uitpluizen. Dat klinkt vies, maar is heel leuk en leerzaam. In Eindhoven kunnen kinderen voor...

Red de dieren!

den haag, Zuid-Holland  -  Onze levensstijl kost dieren het leven. Het Museon in Den Haag geeft hier aandacht aan met twee heel verschillende diertentoonstellingen. De kleine gekleurde vissen nemen het op tegen de grote apen. De grote overeenkomst is de betrokkenheid bij de...

Dierenmanieren

den haag, Zuid-Holland  -  Een dierentuin vol robotdieren laat zien hoe dieren functioneren en hoe perfect de natuur in elkaar zit. De tentoonstelling 'Robot Zoo' in het Museon leert meer over dieren als de giraf, neushoorn en kameleon. Bekijk en ontdek met de...

Exotische schoonheid

Zuid-Holland  -  Indringende portretfoto's van verre stammen uit Amazonia, Oceanië, Afrika, India en Azië. Dat is de tentoonstelling 'Verre Schoonheid', waarmee Dos en Bertie Winkel bijzondere culturen, dieren en organismen vast leggen die op het punt staan uit te...