Romantisch dagje uit met z'n twee? In elke provincie een date-idee!

Romantische uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Overal liefde: romantische tips voor elke provincie

20 januari 2020 Toerisme Landelijk Cupido kent geen landgrenzen, hij fladdert heel Nederland door! In elke provincie is wel een romantisch dagje uit te beleven. Wij zetten 12 zwijmelwaardige dagjes weg voor je op een rij.

Foto 1. Op deze manier zwijmelen en elkaar innig in de ogen staren kan in elke provincie. Bekijk alle romantische tips en aanraders door het hele land! Foto: Pexels.com.

Leuk om samen te doen in Groningen

Samen jeu-de-boulen breekt zo heerlijk kneuterig het ijs. In Groningen (de stad) vind je BOEL Groningen, een jeu de boules bar inclusief heel veel lekker eten om samen te delen. De spelregels hoef je niet te kennen, je mag gerust wat aanrommelen terwijl je elkaar dromerig aankijkt. Liever buiten de gebaande paden gaan? Bezoek de Zeehondencentrum Pieterburen. Volg samen een rondleiding langs alle aandoenlijke zeehondjes.

Bekijk nog meer date-ideeën in Groningen.

Leuk om samen te doen in Drenthe

Ga lekker zwemmen of juist relaxen in kruidenbaden in zwemparadijs De Bonte Wever in Assen. Of verken samen de Drentse natuur en ga paardrijden op de Hondsrug. En, de ultieme tip: samen hunebedden bewonderen natuurlijk! Drenthe is immers ons eigen Stonehenge. In Borger ligt het allergrootste hunebed van Nederland, vlakbij het Hunebedcentrum. Vanaf het terras heb je er zelfs uitzicht op. Gelijk een goed excuus om een drankje te doen.

Bekijk nog meer date-ideeën in Drenthe.

Leuk om samen te doen in Friesland

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar het is hartstikke mooi én super romantisch. Ga een dagje op en neer naar Schiermonnikoog! Bij aankomst in de haven kun je fietsen huren, of je neemt je eigen fiets op de boot mee. Het eiland is klein, dus je hebt aan een dag genoeg om het te verkennen. Ook leuk en origineel: elkaar verliezen en steeds weer vinden in Maisdoolhof Veenwijk in Oudega.

Bekijk nog meer date-ideeën in Friesland.

Leuk om samen te doen in Utrecht

Je loopt er snel aan voorbij, als je meegaat met de druktestroom in Utrecht. Maar in de binnenstad schuilt een oase van groen en rust! Wandel samen door de De Oude Hortus, de vroegere botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Lekker eten en drinken doe je bij de Dikke Dirck in Amersfoort. Dit restaurant heeft een uniek interieur. Een mix van retro, wetenschap en sprookjes. De luchtballonnen zweven hier boven je hoofd en het menu staat vol date-proof gerechten.

Bekijk nog meer date-ideeën in Utrecht.

Leuk om samen te doen in Flevoland

Hilarisch om samen te doen en zodra de eerste de longen uit z'n lijf heeft gegild, is het ijs wel gebroken. Ga samen een dagje naar Walibi Holland in Biddinghuizen. Er zijn hier heftige achtbanen en iets mildere attracties - voor als je bang bent over je nek te gaan. Of ga samen curlen bij Leisure World in Dronten. Ook erg grappig om te doen. Er is hier ook een ijsbaan, om samen hand in hand over heen te glijden.

Bekijk nog meer date-ideeën in Flevoland.

Leuk om samen te doen in Overijssel

Altijd al gedroomd van een romantische gondelvaart in Italië? Kan in Nederland ook gewoon hoor. Giethoorn is ons Hollands Venetië! Maak samen een romantische rondvaart langs pittoreske huisjes en lieflijke grachtjes. Is een rondvaart te massaal? Huur dan je eigen fluisterbootje. Ook leuk: boekenkerk Waanders In de Broeren in Zwolle, inclusief café.

Bekijk nog meer date-ideeën in Overijssel.

Leuk om samen te doen in Gelderland

Flaneer als verliefde vorsten door Kasteel en park Rosendael in Rozendaal. Hier woonden vroeger de graven en hertogen van Gelre. Het kasteel is nog helemaal in de stijl van toen en geeft een kijkje in het dagelijks kasteelleven uit vervlogen tijden. De tuin rondom het kasteel is een aanrader. Luister in de Edesche Concertzaal in Ede in intieme setting naar klassieke muziek. Grootse artiesten van over de hele wereld vliegen naar de Veluwe om hier concerten te spelen.

Bekijk nog meer date-ideeën in Gelderland.

Leuk om samen te doen in Zuid-Holland

Pluk jullie eigen potje thee bij elkaar in de pluktuin PlukTea in Boskoop. Als je hier een high tea boekt, zoek je in de tuin namelijk zelf de kruiden bij elkaar voor een smaakvol kopje thee. Wie weet kom je een verdwaalde bloem tegen om voor je lief te plukken. Heel iets anders, maar net zo leuk: oer-Hollandse hotspots verkennen met elektrische GPS Tours van Renzy. Samen toeren in een Renault Twizy en natuurlijk onderweg uitstappen voor een romantische fotomomentje!

Bekijk nog meer date-ideeën in Zuid-Holland.

Leuk om samen te doen in Noord-Holland

Niet zo massaal als het Rijks en minstens zo boeiend: het Moco Museum in Amsterdam. Aan het Museumplein vind je deze hall of fame voor moderne kunst in een nostalgische villa. Hier hingen eerder werken van artiesten als Banksy en Warhol. Wees gewaarschuwd: van de Moco shop word je hebberig. Of ontvlucht juist de drukte van het stadsleven en schuif in Groet aan in de sfeervolle stolpboerderij De Bokkesprong voor een romantisch diner.

Bekijk nog meer date-ideeën in Noord-Holland.

Leuk om samen te doen in Zeeland

Het lijkt wel een romantische film: twee reizigers die elkaar in een oude stoomtrein ontmoeten en bij elke halte nog iets verliefder op elkaar worden. Maar het is gewoon een uitstapje! Reis mee met de historische stoomtrein in Goes. Zie het landschap van Zeeland aan je voorbij trekken vanuit het rijdend museum. Schattig: alpaca's aaien of golf spelen op de Alpacafarm in Kerkwerve.

Bekijk nog meer date-ideeën in Zeeland.

Leuk om samen te doen in Noord-Brabant

Voor wie een lief heeft met hart voor geschiedenis, is Oorlogsmuseum Overloon een must. Het is het grootste oorlogsmuseum van Nederland, gebouwd op een oud slagveld én hier is een Enigma codeermachine te zien. Je bent er zo een hele dag zoet en de exposities leveren leuke gesprekken op. Voor een koffiedate in de provincie is The Old Bakery in Bergen op Zoom een tip. Sprookjesachtig qua sfeer en met erg lekkere verse cheesecake.

Bekijk nog meer date-ideeën in Noord-Brabant.

Leuk om samen te doen in Limburg

Het is één van de meest romantische steden van ons land, dus we kunnen er niet omheen. Ga op date naar de Kasteelruïne en Fluweelengrot in Valkenburg. Je waant je voor even in de tijd van koene ridders en jonkvrouwen met zwaaiende zakdoekjes. Zo romantisch als de ruïnes zijn, zo spannend is het grottenstelsel. Een groot ondergronds labyrint met indrukwekkende wandschilderingen en sculpturen. Of voel je weer even kind en strijd fanatiek tegen elkaar in arcadehal Gamestate in Kerkrade.

Bekijk nog meer date-ideeën in Limburg.

Romantisch weekendje weg

Aan één dag niet genoeg? Maak er een weekendje qualitytime van. Dit zijn twaalf steden voor een romantisch weekendje weg in eigen land.
Foto 2. Waanders In de Broeren in Zwolle is een romantische aanrader tijdens een dagje uit met je lief. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-05-27 09:52:47 · Gepubliceerd: 2020-01-17 14:37:04 - 2287