Top 25 uitjes van 2017

Welke uitstapjes scoorden het best afgelopen jaar?

Alle uitstapjes op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. De reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark Rhenen bezorgen de dierentuin de eerste plaats. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

archief oud artikel 31 december 2017 Toerisme Landelijk Op DagjeWeg.NL doen dagelijks heel wat mensen inspiratie op voor een dagje uit tussen het enorme aanbod aan uitstapjes (maar liefst 7379 op het moment van schrijven!). Maar er zijn een aantal uitstapjes die onmiskenbaar populair waren afgelopen jaar. Wat waren de populairste uitstapjes van 2017?

1. Ouwehands Dierenpark Rhenen

RHENEN - We zijn hartstikke dol op reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya, blijkt uit de cijfers! Niet voor niets staat Ouwehands Dierenpark Rhenen met stip op één in de lijst met populaire uitstapjes. Speciaal voor de komst van de twee panda's bouwde de dierentuin een gigantisch nieuw verblijf genaamd Pandasia, waar ze volop kunnen genieten van verse bamboe en ton en bal zorgen voor het dagelijkse vermaak van de beesten. Dat klinkt simpel, maar ze zijn er dol op.

2. Speeltuin Duinoord

HELVOIRT - Ouwehands Dierenpark Rhenen wordt op de voet gevolgd door de nummer twee van de lijst: speeltuin Duinoord. In deze grote binnen- en buitenspeeltuin vermaken kinderen zich bij mooi én slecht weer uitstekend. Ze leven zich uit op de trampolines of in het klimbos, of lopen met ouders en opa en oma's de GPS-tocht. Wat ongetwijfeld ook meespeelt bij de populariteit van Duinoord: eten en drinken zit bij de prijs in!

3. De Orchideeën Hoeve

LUTTELGEEST - De derde op de lijst is de Orchideeën Hoeve. Niet voor niets werd deze prachtige overdekte tuin afgelopen jaar genomineerd voor de DagjeWeg.NL Award. De schitterende tuinen worden afgewisseld door landschappen met water en je ontmoet aapjes, papegaaien die uit je hand eten en heel veel vlinders in de tuin. Hier doet de natuur haar werk! Zoals bezoeker Richard ook zegt: "Alles is netjes met een route aangegeven. Binnen is het verzorgd en netjes. Eigenlijk kom je ogen te kort. Als je links kijkt, mis je rechts iets."

4. Attractiepark Drouwenerzand

DROUWEN - Nog een speeltuin waarbij eten en drinken bij de toegangsprijs in zit: Attractiepark Drouwenerzand. Bij deze nummer vier van de lijst vermaken grote en kleine kinderen zich de hele dag uitstekend. Er zijn stoere attracties voor de oudere kinderen, zoals de Para Jump, apekooi, XLR8 en piratenboot, en veilige attracties voor jonge kids. Zij vermaken zich in de Disney Airport of rennen tussen de fonteinen van het waterplein. En tussendoor eet je zoveel ijsjes als je wilt!

5. Paleis Het Loo

APELDOORN - Geschiedenis is helemaal niet saai! Hoewel Paleis Het Loo volgend jaar niet op de lijst zal staan (het paleis sluit in januari voor drie jaar), is dit koninklijke optrekje een graag bezochte attractie. Geen wonder, want in dit paleis krijgen bezoekers een kijkje achter de anders altijd gesloten deuren van de Oranjes. Ouderen flaneren door de prachtige paleistuin, terwijl jongeren een spannende audiotour of speurtocht doen. Om met bezoeker Raya te spreken: "De tuin is zo mooi en rustgevend om doorheen te lopen."

Ken je DagjeWeg.NL Tickets al? Koop voordelig je entreebewijzen voor de leukste uitjes, met een flinke korting, een gratis ijsje of een leuk extraatje!

6. Julianatoren

APELDOORN - In Apeldoorn kun je je klaarblijkelijk prima vermaken: ook de nummer zes van de lijst met populairste uitstapjes van 2017 bevindt zich hier. Kinderpretpark Julianatoren biedt meer dan zestig attracties, spectaculaire shows en grote evenementen waar veel bezoekers op afkomen. De bekende tv-muizen Jul en Julia ontmoet je hier daarnaast in het echt, terwijl je meezingt en swingt met muzikale theatershows.

7. Familiepark Drievliet

DEN HAAG - Vroeger een buitenplaats met landschapstuinen, tegenwoordig een populair familiepark. Drievliet doet het goed als dagje uit. Niet gek, want hier vermaak je je prima in moderne attracties zoals de achtbaan Formule-X, de Hooizolder, het 5D-theater en kleutertuin. Er zijn attracties voor het hele gezin, waardoor er voor iedereen wel een favoriete attractie bijzit. Bezoeker Marscha over Drievliet: "Prima park, netjes en heerlijk overzichtelijk... Veel verschillende soorten attracties voor allerlei leeftijden. Zeker de moeite waard."

8. Historische vaartocht door Den Bosch

DEN BOSCH - Den Bosch is een beeldschone stad, blijkt uit het aantal bezoekers dat een vaartocht door de grachten van Den Bosch wel ziet zitten. Iedere twintig minuten vertrekt er een boot over de historische route over de Binnendieze en aan boord hoor je heel veel verhalen over de oude stad. Niet alleen de stad zelf is prachtig, ook natuurgebied Het Bossche Broek waar je ook doorheen vaart, heeft zo haar charme.

9. Het Plaswijckpark

ROTTERDAM - Bij de meeste mensen klinkt een vrije middag in het park als muziek in de oren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Plaswijckpark erg in trek is. Bezoekers kunnen hier de hele dag lekker luieren, zwemmen, spelen en wandelen. Buiten trekken kinderen met hun vriendjes een vlot naar de overkant, spetteren ze in de Havenspeeltuin of speuren ze naar wallabies in de dierentuin. Is het weer niet zo mooi als je gehoopt had? In het Huis van de Heuvel wacht een grote binnenspeeltuin op je.

10. Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - De hekkensluiter van de tien populairste uitjes in 2017 is Diergaarde Blijdorp. Zodra je de poorten van deze dierentuin door bent, begint je wereldreis. Spot bizons in Noord-Amerika, kamelen op de Mongoolse steppe en zeeschildpadden in Oceanium. Sta oog in oog met imposante roofdieren zoals krokodillen, leeuwen en tijgers of ontdek lieflijke vlinders in het overdekte vlinderparadijs Amazonica. Vergeet niet om even bij de bekendste inwoner van Diergaarde Blijdorp te gaan kijken: gorilla Bokito. Bezoeker Thom Osewoudt: "Goed onderhouden, schoon en veel prachtige dieren in een diervriendelijke omgeving."

Nog meer populaire uitjes in 2017

Foto 2. In het klimbos van Duinoord, het tweede populairste uitje van 2017, vermaak je je prima. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. De nummer drie van de lijst: de Orchideeën Hoeve. Foto: Orchideeën Hoeve
Foto 4. Attractiepark Drouwenerzand staat op nummer vier. Foto: Drouwenerzand
Foto 5. Het schitterende Paleis het Loo bekleed een vorstelijke vijfde plaats. Foto: Paleis het Loo

Laatst gewijzigd: 2020-03-12 15:07:25 · Gepubliceerd: 31 december 2017 - 20617