Pinksteren: we kunnen weer naar pretparken, dierentuinen en meer!

Tips voor Pinksteren |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Ook openluchtmusea en buitenspeeltuinen weer open

17 mei 2021 Toerisme Landelijk Jaaaa, er gaan weer heel veel uitstapjes open op 19 mei! Eindelijk weer gillend over de kop in een attractiepark, jonge dieren in dierentuinen bewonderen, op ontdekkingsreis door openluchtmusea en nog veel meer. We hebben ze aan het eind van dit artikel voor je op een rij gezet. Maar sla de 7 andere toffe activiteiten op Eerste en Tweede Pinksterdag niet over, want daar zit geheid ook iets tussen dat je aanspreekt. En plof na afloop neer op een terras: die mogen weer open van 6:00 uur 's ochtends tot 20:00 uur 's avonds.

Foto 1. Gillend van de pret over de kop in een achtbaan tijdens Pinksteren, het kan weer! Foto: DagjeWeg.NL

Reisje naar het verleden

BOURTANGE - Reis deze pinksterdagen even terug naar het verleden. Bezoek Vesting Bourtange en loop via de rode ophaalbrug en de poort in de groene verdedigingswallen het jaar 1742 in. Over ouderwetse kinderkopjes wandel je langs een historische molen, een protestantse kerk en authentieke huisjes. Dit vestingdorpje is nog precies als vroeger!

Of ga naar Museumdorp Orvelte in Drenthe. Ook daar loop je over kinderkopjes de geschiedenis in, maar nu tussen historische boerderijen. Het houten pad van Theodoor dat rond het dorp loopt is een echte belevenis voor kinderen.

Met blote voeten door de natuur

OPENDE - Het is nog nipt Groningen, maar eigenlijk ligt het Blotevoetenpad Opende ook een beetje in Friesland. Het pad, ook wel 't Blôde Fuottenpaad, is een avontuur voor kinderen. En eigenlijk ook gewoon hartstikke leuk voor ouders. Trek je schoenen uit en volg het pad door de natuur over een touwbrug, door het water en langs hangmatten. Ideaal voor een relaxte pauze tussendoor. Het pad volgen met schoenen aan kan ook, je kunt van steen naar steen naar eilandjes springen op natte stukken. Maar de beleving is wel écht leuker zonder schoenen!

Er is een korte rode route van 1,6 kilometer en een aangepaste blauwe route van 2 kilometer, allebei veilig eenrichtingsverkeer. Onderweg kun je ook naar het strand lopen, maar daar is het wel tweerichtingsverkeer. Het pad is altijd open en de toegang is helemaal gratis! Tip: neem schone kleren en een handdoek mee.

Toch Dag van het Kasteel

LANDELIJK - Tweede Pinksterdag is ook de Dag van het Kasteel. Helaas zijn de kastelen dan nog dicht, maar ze hebben bijna allemaal een prachtig park of landgoed. Daar kun je op 24 mei een coronaproof Waterwandeling maken. Het thema is dit jaar namelijk Wat? Water. Water was heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier zorgde ervoor dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad.

Je vindt de Waterwandelingen in een speciale app: een gids in je broekzak, die je door de prachtige kasteeltuinen en over de eeuwenoude landgoederen meeneemt naar bijzondere waterelementen.

Speur rond in park Kasteel Rosendael

ROZENDAAL - Ook bij een kasteel: op Eerste en Tweede Pinksterdag kun je bij Kasteel Rosendael weer Speuren en spelen in het Park met de Beleef!Plattegrond. Ook daar kom je overal water tegen. Rennen over de Bedriegertjes en hopen dat je niet nat wordt. Samen waterdiertjes ontdekken in de bosvijver en zoeken naar dierensporen. Over de spannende kettingbrug. En de schoenen uit om over het blotevoetenpad te lopen. Terwijl je geniet van het buiten zijn, doen de kinderen de opdrachten in de 'Speuren en Spelen' speurtocht en proberen het raadsel van het park op te lossen. Hebben ze alles goed ingevuld, dan krijgen ze een speurdersdiploma en een presentje! Doorlopend van 11:00 uur tot 17:00 uur, wel even reserveren.

Shop tussen tientallen culturen

BEVERWIJK - De Bazaar Beverwijk is gelukkig gewoon geopend op Eerste en Tweede Pinksterdag. Samen over de gezellige markten struinen, rondkijken in de winkeltjes vol hebbedingetjes en natuurlijk koopjes scoren. Loop ook de schitterende Goudsouk binnen waar je hoogwaardig goud kunt kopen en zelfs eigen sieraden kunt ontwerpen. En tussendoor smullen van exotisch eten. Waan je op een souk in Marrakesh, waar heerlijke geuren je omringen en drink daarna in het oer-Amsterdamse café een kopje koffie op een Perzisch kleedje. Een dagje gezelligheid tussen tientallen culturen!

Klimmen tussen boomtoppen

PAASLOO - Voel je een eekhoorn in Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Het klimbos heeft meerdere klimroutes vol leuke en soms uitdagende obstakels. Er zit een klimuitdaging voor elke leeftijd tussen, dus het uitje is perfect voor kinderen van verschillende leeftijden. Je klimt individueel een route naar keuze, dus afstand houden is geen opgave. Ook de omgeving is schitterend: het klimpark vind je in het Krolsbergerbos, vlak bij Nationaal Park de Weerribben. Het park is op beide pinksterdagen open. Boek je tickets voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo via DagjeWeg.NL Tickets.

Nostalgisch op pad in een vintage car

WAPENVELD - Hoe leuk, een dagje toeren in een ouderwetse Volkswagen! Huur een VW Kever of VW Golf Cabrio bij Vintagecars Wapenveld en bereid je voor op een hoop bekijks onderweg. Je huurt een oldtimer voor een vaste prijs voor een aantal kilometers en bent dan vrij om binnen die max de omgeving te verkennen. Extra leuk: de radio aan boord van de auto's is retro en draait alleen Top 2000 hits. Tip: neem een picknickmandje mee en strijk onderweg neer waar je wilt voor een sfeervolle maaltijd. Boek een dagje toeren met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Hiep hiep hoera! Deze uitjes zijn weer open

De uitstapjes die weer open mogen hebben één ding gemeen: ze zijn buiten. Alle binnenruimtes in een park of openluchtmuseum blijven dicht, dus houd er rekening mee dat je niet alle attracties of dierenverblijven kunt bezoeken. En ook bij de speeltuinen kun je alleen buiten spelen. Van tevoren een tijdslot boeken is weer verplicht, want er mag maar één persoon per 10 vierkante meter naar binnen. Ook kun je voor slechts twee personen tegelijk boeken, tenzij het gaat om kinderen of mensen uit hetzelfde huishouden. En check voor alle zekerheid van tevoren of het park van je keuze écht open is.

Dagje pretpark met Pinksteren

In dit artikel vind je alles over alle attractieparken in Nederland.

Dagje dierentuin met Pinksteren

Dagje openluchtmuseum met Pinksteren

Ook weer open met Pinksteren

Foto 2. Weer op bezoek bij de dieren in de dierentuinen! Even kijken hoe het gaat met vrouwtjesolifant Duna in Ouwehands Dierenpark, die een baby verwacht. Foto: Ouwehands Dierenpark
Foto 3. Lekker buiten klimmen, klauteren en dan met de zipline weer omlaag in Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Foto: Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-27 09:46:08 · Gepubliceerd: 2021-05-12 11:08:52 - 4384