Meer lezen over Kinderboekenmuseum Letterkundig Museum Literatuurmuseum

Vier 75 Jaar Vrijheid online

landelijk  -  Ironisch, binnen moeten blijven tijdens 75 Jaar Vrijheid. Maar gelukkig valt er online ook genoeg te vieren.

Poëzie is overal!

landelijk  -  Poëzie, daar snap ik geen bal van. Denk je dat? De Poëzieweek 2016 daagt je uit het nog eens te proberen.

Dagje uit dit weekend!

landelijk  -  Wat het weer ook doet, van deze vijf weekendtips krijg je het vast warm. En wees er snel bij, want voor veel uitjes is het de laat

Achter de voordeur van Harry Mulisch

amsterdam, Noord-Holland  -  Alsof hij ieder moment binnen kan lopen.. Bekijk de werkkamer van Harry Mulisch, waar hij zijn meesterwerken schreef.

Mooiste illustraties uit de boeken

den haag, Zuid-Holland  -  Bekende platen van Dick Bruna, Fiep Westendorp en Anton Pieck. Wie kent ze niet? Bekijk de kunst van illustratoren!

Ga op kamp met Mees Kees

den haag, Zuid-Holland  -  Ga deze herfstvakantie mee met Mees Kees, de leukste meester van allemaal, in het Kinderboekenmuseum!

Zonnig bestaan in fantasieland

amsterdam, Noord-Holland  -  Vlucht naar een zonnig bestaan met een boek! In de Week van de Alfabetisering wordt volop voorgelezen.

Dagje uit dit weekend

De lente lijkt dichtbij, maar dit weekend denken we niet aan het weer. Dans, eet en droom de winter ver weg met de Weekend Top 5!

Dagje uit dit weekend

Een frisse start, een nieuw seizoen. Heerlijk, die nazomer! Geniet ervan dit weekend tijdens de museumnacht of in een stoomtrein.

Leve de herfstvakantie!

De herfstvakantie is alweer in zicht. Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Bekijk de leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL.

Letterkundig Museum eert Mulisch

den haag, Zuid-Holland  -  Het Letterkundig Museum bewijst met een tentoonstelling de laatste eer aan de zaterdag overleden schrijver Harry Mulisch.

Misdadig museum

den haag, Zuid-Holland  -  Het Letterkundig Museum bewijst Appie Baantjer de laatste eer met een kleine tentoonstelling rond de schrijver.

Wat brengt 2010?

Alle nieuwe musea, heropeningen en belangrijke dagjes uit in 2010 op een rij! DagjeWeg.NL selecteert het voor jou!

P.C. Hooft-prijs voor Hans Verhagen

den haag, Zuid-Holland  -  Hans Verhagen heeft de P.C. Hooft-prijs voor de Letterkunde gewonnen. De jury prijst hem om zijn 'verbluffend goede poëzie'.