Meer lezen over Naturalis

5 bijzondere dieren in de Nederlandse musea

landelijk  -  Wij zetten vijf bijzondere dieren voor je op een rijtje die je kunt bewonderen in de Nederlandse musea. Kun je je de Dominomus bijvoorbeeld nog herinneren?

Virtueel naar het museum

landelijk  -  Breng een virtueel bezoekje aan het museum. Gewoon vanuit je eigen woonkamer!

Top 10 dagjes uit van november

landelijk  -  Waar gaan de bezoekers van DagjeWeg.NL het liefst naar toe in deze donkere dagen? Dit zijn de tien populairste uitjes van november

Top 10 uitjes van de herfst

landelijk  -  De herfstvakantie is voorbij, maar deze populaire uitjes kun je nog steeds bezoeken. Tijd voor een dagje uit?

Leiden is vrij: tijd voor een feestje!

leiden, Zuid-Holland  -  Leiden is bevrijdt en dat is na al die jaren nog steeds reden voor een feest! Vier het op 3 oktober met shows, muziek en markten.

Top 10 dagjes uit in augustus

landelijk  -  Dit waren de populairste dagjes uit in augustus. En we hebben tips voor een dagje uit in september!

Volg de tijdlijn van T. rex Trix

leiden, Zuid-Holland  -  Eindelijk, na drie jaar zoeken, opgraven en geld verzamelen kan Naturalis haar T. rex verwelkomen. Dit ging er allemaal aan vooraf

Bewonder wildlife in Naturalis

leiden, Zuid-Holland  -  Bekijk de beste natuurfoto's ter wereld bij Naturalis, van fotografen van tien jaar en jonger. Echte natuurtalenten!

Ga 's nachts op expeditie in Naturalis

leiden, Zuid-Holland  -  Naturalis is het domein van kinderen tijdens de Museumnacht! Ga op expeditie langs vleermuizen, drones, grotten en muizenkeutels.

Graaf je eigen fossiel op!

leiden, Zuid-Holland  -  Meivakantie in Naturalis: graaf je eigen fossiel op, doe ontdekkingen met een drol en stel vragen aan de onderzoekers.

Kijk je ogen uit dit weekend

arnhem, Gelderland  -  Er is van alles te zien in de Nederlandse musea! Dit weekend is prima geschikt voor een bezoekje aan het museum.

Dagje uit dit weekend

Door de naam alleen al krijg je de lentekriebels: voorjaarsvakantie! En dit weekend vrolijke vrije dagen met de Weekend Top 5.

Tips voor Radio 10 Gold

Elke zaterdag om 12:10 uur deelt de redactie van DagjeWeg.NL de leukste tips voor het weekend op Radio 10 Gold!

Dagje uit dit weekend

Het spektakel barst los door heel Nederland! Stuntvliegers, grote tanks en honderden klassieke oldtimers zorgen voor verrassingen.

Dagje uit dit weekend

Het Bloemencorso van Bollenstreek toert langs en de koeien springen uitgelaten de wei in. Het is tijd voor het weekend!

Dagje uit dit paasweekend!

Voordat je verkleumd op de bank blijft zitten zijn hier de leukste tips voor het paasweekend om lekker op te warmen!

Van welk dier is dit souvenir?

leiden, Zuid-Holland  -  Een ketting van koraal, een ivoren bedeltje of een chique tas van slangenleer. Ontdek in Naturalis verboden souvenirs!

Zet een mammoetschedel in elkaar

leiden, Zuid-Holland  -  Kom kijken hoe een duizenden jaren oude mammoetschedel in elkaar wordt gezet. De mammoetbaby is in de Noordzeebodem gevonden.

Lunchen met een dinosaurus!

leiden, Zuid-Holland  -  Doe mee aan de veiling van Museum Naturalis en maak kans op bijzondere uitstapjes! De opbrengst is voor Serious Request.

Laat Leiden je verleiden in de herfst

leiden, Zuid-Holland  -  Laat je verleiden tot een dagje in Leiden! Je kijkt je ogen uit in deze gezellige studentenstad. DagjeWeg.NL neemt je mee.

Opgezette giraffe gaat op reis

leiden, Zuid-Holland  -  De collectie van Naturalis krijgt vandaag een bijzondere aanvulling. Een opgezette giraf verhuist van Amsterdam naar Leiden.

Zingende postzegels

leiden, Zuid-Holland  -  Zingende vogels begeleiden vanaf vandaag de brieven en kaartjes door Nederland. Een bijzondere postzegelserie.

Schoolreisje eindigt in ongeval

den haag, Zuid-Holland  -  Een vrachtwagen ramde woensdagochtend een bus vol scholieren. Ze waren onderweg naar Naturalis Leiden.

Eén voor allen...

tilburg, Noord-Brabant  -  Tien Nederlandse natuurmusea willen nog beter kunnen samenwerken. Daarom is er nu een stichting opgericht.

Eén boek en 47.8000 planten en dieren

leiden, Zuid-Holland  -  In Nederland leven 47.800 soorten dieren en planten. Elke soort heeft een plaatsje in het boek De Nederlandse biodiversiteit.

Zwoele Museumnacht in Leiden

leiden, Zuid-Holland  -  In Leiden barst vanavond de tweede editie van de Museumnacht los. Een avond vol zwoele activiteiten.

Laatste schilderij Wolkers in Lakenhal

leiden, Zuid-Holland  -  In Museum De Lakenhal is sinds dit weekend het laatste grote schilderij van Jan Wolkers te zien. Het grote gele doek straalt.