1

Weekend Top 5

archief oud artikel Weekend! Tijd om niets te doen? Kom uit je stoel en lees de Weekend Top 5, vol leuke tips voor een dagje uit dit weekend.

Bekijk 's werelds grootste schip

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Het grootste schip ter wereld ligt nu in Rotterdam. Bekijk de Pieter Schelte vanaf het panoramadek van Futureland Maasvlakte 2.

Flaneren op een cruiseschip

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Een beetje zonnen op het dek, cocktails drinken en dansen: het leven op een cruiseschip is heerlijk! Ervaar het zelf in Rotterdam.

Dagje uit dit weekend!

archief oud artikel IJskonijnen en koukleumen: voor iedereen is er dit weekend wel wat leuks te doen. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Bye, bye Buffel!

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Maak nog één laatste mysterieuze reis op museumschip De Buffel en zeg het schip dan samen met het Maritiem Museum vaarwel.

Zwaardvechten met Grutte Pier

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Grote Pier sloeg zijn vijanden kort en klein met een enorm zwaard. Bekijk het imposante wapen van deze dappere Friese piraat.

Dagje uit dit weekend

archief oud artikel Drie dagen lang de vrijheid om leuke dingen te doen. Het wordt een feestelijk weekend! Doe vast inspiratie op met DagjeWeg.NL.

Ontmoet een piraat

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Leer alles over de echte piraten van vandaag. Het Maritiem Museum Rotterdam opent een nieuwe gezinstentoonstelling over zeerovers.

Ontdek scheepskisten vol kennis

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Kom naar het Maritiem Museum Rotterdam en duik in de wereld van avontuurlijke wetenschappers en scheepskisten vol geheimen.

Maritiem Museum op mode toer

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Mode uit de kast van de kapitein inspireert bekende modehuizen. Bekijk het maritieme resultaat in het Maritiem Museum Rotterdam.

Dieren op drift

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Soms als verstekeling of als gezelschapsdier, met zeelieden reisden ook dieren naar verre, exotische oorden.

Gouden eeuw in beeld

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  De expositie 'Macht & Glorie' toont het neusje van de zalm op het gebied van maritieme geschiedenis.

Weg dit weekend

archief oud artikel Niemand hoeft zich dit weekend te vervelen. Vooral voor kinderen zijn er leuke dingen te doen. In Sint Jansklooster kunnen ze bijvoorbeeld uilenballen uitpluizen. Dat klinkt vies, maar is heel leuk en leerzaam. In Eindhoven kunnen kinderen voor...

Maritieme musea delen kennis via Maritiemdigitaal

archief oud artikel Dertien maritieme musea hebben maandag de nieuwe website Maritiemdigitaal.nl online gebracht. De musea willen op deze manier hun kennis én de contacten met bezoekers uit te breiden. “Het zou zonde zijn om die kennis niet met elkaar te delen.”

Motorcross, fashion en herinneringen

archief oud artikel Het weekend staat weer voor de deur. In de Achterhoek is het tijd voor Zwarte Cross en in de hoofdstad draait de Amsterdam International Fashion Week op volle toeren. Parallel aan dit laatste evenement start 'Streetlab', een festival over...

Hollandse Titanic

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de veerboot ‘Berlin' verging voor de kust van Hoek van Holland. Het Maritiem Museum Rotterdam herdenkt de grootste scheepsramp van Nederland met een tentoonstelling genaamd ‘Het ‘Berlin' Drama-Scheepsramp...

De haven: slagader van Rotterdam

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Schepen, hijskranen, rokende fabriekspijpen maar ook natuur. In de Rotterdamse haven is van alles te zien. Hoewel het geen toeristische trekpleister lijkt, is er wel degelijk van alles te beleven in de grootste haven van Europa. De slagader van...

Duizend-en-één-nacht

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  In december staat het Maritiem Museum in Rotterdam in het teken van reizen naar verre streken. In aansluiting bij het evenement ‘ Sprookjesstad Rotterdam' gaan de voorstellingen over sprookjes van ‘Duizend en een nacht'. Tot 4 maart 2007 toont...

Varen naar heilige stad

archief oud artikel rotterdam, Zuid-Holland  -  Op zoek naar de ultieme religieuze beleving en vervulling. Dat drijft tot op de dag van vandaag vele moslims naar de heilige stad Mekka. Gaat dit tegenwoordig meestal per vliegtuig, vroeger reisden de pelgrims meestal te voet, per kameel of per...