Meer lezen over Maritiem Museum Rotterdam

Krijg zeebenen in het Maritiem Museum

rotterdam, Zuid-Holland  -  Voel het ritme van de Rotterdamse haven in het Maritiem Museum Rotterdam. Een fantastische ervaring voor jong en oud.

Top 5 uitjes voor kerst

landelijk  -  Blijf niet op de bank hangen, maar ga er lekker op uit tijdens de kerstdagen.

Op reis door de Rotterdamse haven

rotterdam, Zuid-Holland  -  Neem een kijkje in de grootste haven van Europa! Dit is er te doen tijdens de Wereldhavendagen 2019.

Wat is er te doen op Tweede Paasdag?

landelijk  -  Struinen over de markt, met korting naar het Nederlands Openluchtmuseum of bingoën met Dries Roelvink. Tips voor Tweede Paasdag!

Weekend Top 5

Weekend! Tijd om niets te doen? Kom uit je stoel en lees de Weekend Top 5, vol leuke tips voor een dagje uit dit weekend.

Overal te vinden: puur goud!

Het goud, het culturele kapitaal wat van ons allemaal is. Tijdens de Nationale Museumweek delen de musea er ruimhartig van uit!

Bekijk 's werelds grootste schip

rotterdam, Zuid-Holland  -  Het grootste schip ter wereld ligt nu in Rotterdam. Bekijk de Pieter Schelte vanaf het panoramadek van Futureland Maasvlakte 2.

Zeelieden delen intiemste verhalen

rotterdam, Zuid-Holland  -  Laat je verleiden in het Maritiem Museum Rotterdam. Bij Sex and The Sea delen zeelieden hun intiemste verhalen.

Dagje weg met Hemelvaart

Het zoveelste vrije dagje breekt weer aan: Hemelvaartsdag! Ga op pad met deze leuke tips van DagjeWeg.NL.

Flaneren op een cruiseschip

rotterdam, Zuid-Holland  -  Een beetje zonnen op het dek, cocktails drinken en dansen: het leven op een cruiseschip is heerlijk! Ervaar het zelf in Rotterdam.

Dagje uit dit weekend!

IJskonijnen en koukleumen: voor iedereen is er dit weekend wel wat leuks te doen. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Bye, bye Buffel!

rotterdam, Zuid-Holland  -  Maak nog één laatste mysterieuze reis op museumschip De Buffel en zeg het schip dan samen met het Maritiem Museum vaarwel.

Plonzen in de zomervakantie

rotterdam, Zuid-Holland  -  Kinderen gaan in de zomervakantie op avontuur met Professor Plons. Hijs de zeilen!

Zwaardvechten met Grutte Pier

rotterdam, Zuid-Holland  -  Grote Pier sloeg zijn vijanden kort en klein met een enorm zwaard. Bekijk het imposante wapen van deze dappere Friese piraat.

Dagje uit dit weekend

Drie dagen lang de vrijheid om leuke dingen te doen. Het wordt een feestelijk weekend! Doe vast inspiratie op met DagjeWeg.NL.

Ontmoet een piraat

rotterdam, Zuid-Holland  -  Leer alles over de echte piraten van vandaag. Het Maritiem Museum Rotterdam opent een nieuwe gezinstentoonstelling over zeerovers.

Ontdek scheepskisten vol kennis

rotterdam, Zuid-Holland  -  Kom naar het Maritiem Museum Rotterdam en duik in de wereld van avontuurlijke wetenschappers en scheepskisten vol geheimen.

Studenten graven scheepswrak op

lelystad, Flevoland  -  Een team van onder meer archeologiestudenten is sinds maandag bezig met het opgraven van een scheepswrak in Lelystad.

Maritiem Museum op mode toer

rotterdam, Zuid-Holland  -  Mode uit de kast van de kapitein inspireert bekende modehuizen. Bekijk het maritieme resultaat in het Maritiem Museum Rotterdam.

Dieren op drift

rotterdam, Zuid-Holland  -  Soms als verstekeling of als gezelschapsdier, met zeelieden reisden ook dieren naar verre, exotische oorden.

Gouden eeuw in beeld

rotterdam, Noord-Holland  -  De expositie 'Macht & Glorie' toont het neusje van de zalm op het gebied van maritieme geschiedenis.

Weg dit weekend

Niemand hoeft zich dit weekend te vervelen. Vooral voor kinderen zijn er leuke dingen te doen. In Sint Jansklooster kunnen ze bijvoorbeeld uilenballen uitpluizen. Dat klinkt vies, maar is heel leuk en leerzaam. In Eindhoven kunnen kinderen voor...

Maritieme musea delen kennis via Maritiemdigitaal

Dertien maritieme musea hebben maandag de nieuwe website Maritiemdigitaal.nl online gebracht. De musea willen op deze manier hun kennis én de contacten met bezoekers uit te breiden. “Het zou zonde zijn om die kennis niet met elkaar te delen.”

Motorcross, fashion en herinneringen

Het weekend staat weer voor de deur. In de Achterhoek is het tijd voor Zwarte Cross en in de hoofdstad draait de Amsterdam International Fashion Week op volle toeren. Parallel aan dit laatste evenement start 'Streetlab', een festival over...

Hollandse Titanic

rotterdam, Zuid-Holland  -  Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de veerboot ‘Berlin’ verging voor de kust van Hoek van Holland. Het Maritiem Museum Rotterdam herdenkt de grootste scheepsramp van Nederland met een tentoonstelling genaamd ‘Het ‘Berlin’ Drama-Scheepsramp op de...

De haven: slagader van Rotterdam

rotterdam, Zuid-Holland  -  Schepen, hijskranen, rokende fabriekspijpen maar ook natuur. In de Rotterdamse haven is van alles te zien. Hoewel het geen toeristische trekpleister lijkt, is er wel degelijk van alles te beleven in de grootste haven van Europa. De slagader van...

Duizend-en-één-nacht

rotterdam, Zuid-Holland  -  In december staat het Maritiem Museum in Rotterdam in het teken van reizen naar verre streken. In aansluiting bij het evenement ‘ Sprookjesstad Rotterdam’ gaan de voorstellingen over sprookjes van ‘Duizend en een nacht’. Tot 4 maart 2007 toont het...

Varen naar heilige stad

rotterdam, Zuid-Holland  -  Op zoek naar de ultieme religieuze beleving en vervulling. Dat drijft tot op de dag van vandaag vele moslims naar de heilige stad Mekka. Gaat dit tegenwoordig meestal per vliegtuig, vroeger reisden de pelgrims meestal te voet, per kameel of per...